Toplumsal Haber Merkezi

Eski CHP Milletvekili Ramis Topal, koronavirüsten yaşamını yitiren yeğeni Dilek Tahtalı'nın şikayet üzerinde gittiği hastanede yoğun bakımda yer olmadığı için sabaha kadar sedye üzerinde bekletildiğini, uzun uğraşlar sonucunda bir hastanede yer bulabildiklerini söyledi. Tahtalı, koronavirüs teşhisiyle tedavi altında bulunduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti...

İstanbul’da Acıbadem International Hastanesi’nde çalışan Dilek Tahtalı, 10 Mart’ta gribal enfeksiyon şikayetiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Burada yapılan muayene sonucunda koronavirüs belirtileri gösteren Tahtalı, yoğun bakıma alınmak istendi ancak yer olmadığı için alınmadı. Tahtalı, Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında da yer bulamayınca sabah saatlerine kadar hastanede bulunan sedyede bekletildi. Sabah saatlerinde yeğeninin kendisini arayarak durumu bildirdiğini ifade eden Ramis Topal dün yaptığı açıklamada, “Uzun uğraşlar sonucunda Türkiye Hastanesi’nin yoğun bakımında yer bulduk ve hemen tedaviye alındı. Mart’ın 23’üne kadar burada yattı. 23 Mart’ta oradan alınarak tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Yeni gelen ilacı deneyeceklerini düşündük buraya alınınca. Bize kimse bilgi vermedi. Dün akşam da hayatını kaybetti” dedi.

HASTANEDEKİLERİN HALİ İÇLER ACISI
Tahtalı'nın yaşamını yitirdiği hastaneden gelen görüntüler ise "Koronavirüsle böyle mi mücadele ediliyor" dedirtiyor. Malzeme eksiği, üç gündür sevk edilemeyen ve yan yana bekletilen hastalar... Dün hastaneye giden bir hasta, paylaştığı bilgilerde  "Zatürre ve Corona şüphesiyle Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatışım verildi. Zaten saat 12'den beri burda ayakta soğukta koşturuyorum bu sonucu almak için. Hastanede yatak yokmuş, 112'nin gelip bizi uygun bir hastaneye götürmesini şöyle bir ortamda bekliyoruz" demişti.

İLGİLİ - Doktor Selçuk Köse yoğun bakıma alındı: İşte çalıştığı hastanenin hali

Yurttaş bir de fotoğraf paylaşarak şunları söylemişti:

Bu insanların hepsi corona şüphesiyle burada. 3 gündür 112'nin gelip kendisini uygun bir hastaneye götürmesini bekleyenler var bu ortamda, iç içe. Sandalye tepesinde. Test sonucu negatif çıkma ihtimali olan insan bile burda enfekte olur.. Bu bir kabus...

'ÇALIŞTIĞI HASTANEDE BULAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'
Gazete Duvar'da yer alan habere göre Topal, “İlk vakanın kapalı çarşıda çıktığı dönemde o hasta yeğenimin çalıştığı hastanede tedavi görmüştü. Bu yolla bulaştığını düşünüyoruz. Orada çalışan sağlık çalışanlarına herhangi bir test yapıldı mı merak ediyoruz. O zaman annesi, babası son bir kez görsün dedik. Gösteremeyeceklerini söylediler. Onun üzerine epikriz raporunu istedim. Orada korona virüs teşhisi yazıyordu” dedi.

Topal, 12 gündür karantinada bulunan Tahtalı’nın ailesinin ise test sonuçlarının negatif çıktığını belirtti.

Tahtalı, 7 Mart’ta Twitter hesabından “Burun tıkanıklığı-Aşırı geniz akıntısı-Baş ağrısı-Halsizlik-Gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri..” şeklinde, 9 Mart’ta ise ateşinin düşmediğini belirten bir paylaşım yapmıştı.

Öte yandan Tahtalı'nın rahatsızlanmadan önce çalıştığı hastanede işten çıkarıldığı öne sürülmüş, hastane bu iddiayı doğrulamamıştı.