Geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak, “adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma” ve “işkencecilerin yargılanması” talebiyle açlık grevine başlamıştı. Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde sürdürdüğü açlık grevini 90’ıncı gününde ölüm orucuna çeviren Koçak’a 12 Mart’ta zorla müdahale edildiği bildirilmişti. Ardından Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülen ve 29 kiloya düşen Koçak, ölüm orucunun 296’ıncı gününde...

Koçak’ın ablası Ayşe Koçak, kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesini bir videoyla anlattı. Kardeşi Koçak’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirten abla Koçak, şunları söyledi:

Koçak’la yaptığımız telefon görüşmesi tamamlanmadı maalesef. Kardeşim telefonda artık nefes alamadığını ve konuşamadığını söyledi. Tahmin edersiniz haftada iki gün 10 dakikalık sesini duyuyoruz. Artık onu da duyamıyoruz. Biz ailesi olarak cezaevini arıyoruz fakat bize ve avukatlarına bilgi vermeyeceklerini söylüyorlar.

Mustafa bizim kardeşimiz ailemiz. Size bırakmayacağız. Onun orada sessizce ölmesini istiyorsunuz. Adalet Bakanlığına soruyorum. Mustafa’nın ölmesini mi bekliyorsunuz?  Dosyayı neden sonuçlandır mıyorsunuz? Sizin işiniz adaleti sağlamak değil mi? Kime hizmet ediyorsunuz?

Adalete, hukuka ve insanlığa hizmet etmeniz gerekirken, yeter artık çekin pis ellerinizi kardeşimin, ailemin ve insanların üzerinden. İnsanları suçsuz yere yargılamaktan vazgeçin ve yeter artık Mustafa’ya ses olun.