Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dördüncü kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. 30 büyükşehir ile Zonguldak'ı kapsıyan yasak kararını Erdoğan "Haftasonu sokağa çıkma kısıtlama uygulamasını bir süre daha devam ettireceğiz. 23, 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırılması yapmayı planlıyoruz. 22 Nisan 24:00 ile 26 Nisan 24:00 arasında ise yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı planlıyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

DAİMİ GÜNDEM CHP'Lİ BELEDİYELER...
CHP'li belediyelerin halka ücretsiz ekmek ulaştırması hukuksuz bir şekilde engellenmişti. 'Paralel yapı' sözlerini yineleyen Erdoğan CHP'nin halka ekmek dağıtmasını 'şov' olara değerlendirdi. Erdoğan "CHP'li belediyeler Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığı'nı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya çalışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Özellikle İstanbul, Adana, Mersin belediyelerinin sergiledikleri tavrın başka hiçbir izahı yok. Bunlar daha önce FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denendi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Test sayımızı günde 40 binin üzerine çıkardık. 

- Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin solunum cihazı üretmiş olacağız. 

- Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla çalışmalarına devam ediyor. 

- Elimizde epeyce bir stoku bulunan kritik ilaçların üretimine yerli firmalarla başladık. 

-  N-95 ve N-99 maskelerinin testleri bitti, en kısa sürede üretime başlıyoruz. 

- Haftasonu sokağa çıkma kısıtlama uygulamasını bir süre daha devam ettireceğiz. 23, 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırılması yapmayı planlıyoruz. 22 Nisan 24:00 ile 26 Nisan 24:00 arasında ise yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı planlıyoruz. 

- Bazı normalleşme adımlarını bayramdan önce de atabiliriz. Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.

- Gençlerimize sesleniyorum, yazılım sektörü sizleri bekliyor. 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir proje başlatıyoruz.

- Yeni İnfaz Düzenlemesi'yle şu ana kadar 90 bini aşkın yakın mahkum cezaevlerinden çıkmıştır. 

- Bugüne kadar 269 bin firma, 3 milyonu aşkın çalışanı için Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurdu. 

- Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na yapılan destek 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı. Gelin bunu 2 milyarın üzerine çıkaralım.