AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şahsının başkanlığında toplanan kabinede alınan kararları toplantı sonrası açıkladı. Erdoğan "16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır" duyurusunu da yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız bu adımların ne şekilde atılayacağıyla ilgili rehberler hazırladı. Kurumlarımız ve işletmelerimiz faaliyetlerini bu rehberlere göre yürütecektir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının 18-19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ile 16.00 arasında evlere servis ve satış için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz. 9 ilimiz için daha şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Maraş, Urfa, Tekirdağ illerimizdir.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilerimizin bu ay ki maaş ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik ödemelerini de öne çektik.

BİZİM HESAPLAŞMA YERİMİZ SANDIKTIR

Cumhur ittifakı her türlü fitne, yalan, tahrik girişimine rağmen Türk milletinin bekasına sahip çıkma ilkesine bağlı kalmıştır. Türkiye'nin ekonomisinin çöktüğünü, salgının tırmandığını görmek için adeta yanıp tutuşanlara o duyguyu yaşatmayacağız. Bizim hesaplaşma yerimiz sandıktır.