15 Temmuz darbe girişimi gecesi  AKP'nin reklam danışmanı eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, “15 Temmuz’u çözerseniz geriye dönük 10 yılı çözersiniz ve ileriye dönük 10 yılı da halletmiş olursunuz” dedi. Olçok, Sedat Peker’in iddiaları sonrası dilekçe hazırladığını ancak kimsenin onunla birlikte dilekçeye imza atmadığını belirtti. Olçok, yakınlarını kaybedenlerin konuşmadığını öne sürdü.

15 Temmuz 2016’daki Gülen cemaati yapılanmasının başlattığı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz’da oğlu ve eski eşini kaybeden Nihal Olçok, 15 Temmuz’un kritik bir tarih olduğunu söyleyerek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tele 1’den Fırat Yeşilçınar’ın özel haberine göre; “Kayıpları kazanımlarından fazla olan bir dönem yaşadık. Millet olarak çok şey kaybettik. Adaleti, güveni kaybettik” diyen Olçok, 15 Temmuz’da yakınlarını kaybedenlerin konuşmadığını söyledi.

‘DİLEKÇE HAZIRLADIM, KİMSE ALTINA İMZA ATMADI’

Kayıp silahlarla ilgili de konuşan Olçok, “Sedat Peker’in Süleyman Soylu ile ilgili söyledikleri var. Özellikle Sedat Peker’in silahların kaybolması ile ilgili söyledikleri çok önemli. Ben bu iddialara ilişkin savcılığa bir dilekçe yazdım. İletişime geçelim diye. Ama benimle birlikte o dilekçenin altına kimse imza atmadı” dedi.

‘GİDİP ŞEHİTLİKLERDE BU İŞİN PROPAGANDASINI YAPACAKLAR’

Milletvekillerinin şehitliklere gidip propaganda yapacaklarını kaydeden Olçok, “Bunun incelenmesi gerekmiyor mu? Bunu benim de yapmamam lazımdı. Nerede bizim milletvekillerimiz? Gidip şehitliklerde Fatiha okuyacaklar. Bu işin propagandasını yapacaklar” dedi.

‘15 TEMMUZ’U ÇÖZERSENİZ GERİYE DÖNÜK 10 YILI ÇÖZERSİNİZ’

15 Temmuz’u sadece bir güne sığdırmamak gerektiğini savunan Nihal Olçok, “15 Temmuz’u çözerseniz geriye dönük 10 yılı çözersiniz ve ileriye dönük 10 yılı da halletmiş olursunuz. O kadar önemli bir şey. Yani 20 yılı kurtarmış olacağız. Ben her zaman aynı şeyi söylüyorum.” ifadelerini kullandı.