Aydın ilinin Çakırbeyli köyünde yeni adıyla mahallesinde oturuyorum. Mahallemize posta haftada bir, pazartesinden pazartesiye gelir. Postacı önce köy kahvesine gelir, hemen hemen herkes postaları görür.


13 Ocak 2020 günü benim adıma gelen mahkeme kâğıdıyla köylü şok geçirmiş.

Mahkeme kâğıdının zarfında, TC. İstanbul Anadolu 11. Aile Mahkemesi damgası var...

Üzerinde Dosya no: 2019/896 D iş, Karar no: 2019/86 yazıyor.

İşin en vahim yanı “Şiddet uygulayan Ergün Poyraz” bölümü...

Herkes şaşkın, bazıları; “Ne Ergün abi eşine şiddet mi uygulamış?” derken, diğer bir grup da olur mu, “o karıncayı incitmez” cevabını vermiş.


“O halde aile mahkemesinden gelen bu mahkeme kâğıdı ne?” diye yine birileri sormuş...

Yine bir grup “kağıt açılsa da görsek, neymiş” sözleriyle tartışmaya katılmış.

Sonunda postacı kağıdı yakınlarıma vermiş...

Zarf açılır, açılmaz ortalığı “abooooo” sesleri sarmış...

“Ergün abinin başka eşi mi varmış, ona mı şiddet uygulamış” deyivermişler hep bir ağızdan.

İlave etmişler, “Eşi duymasın boşayıverir Ergün abiyi”

İlk telaş geçince içlerinden biri “yahu! Durun, bi yol bakalım yazının tamamına, mahkeme ne diyor” demiş.


Okumuşlar,

“TC. İstanbul Anadolu 11. Aile Mahkemesi

Şiddet mağduru : Emrullah Turanlı, vekili av. Dursun Küçük.

Şiddet uygulayan: Ergün Poyraz.

Gereği düşünüldü

Davacı/ şiddet mağduru vekilinin 25/12/2019 tarihli dilekçesi incelendiğinde şiddet uygulayan/davalının şiddet mağduru/davacıyı tehdit ettiği, şiddet ve korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunduğu anlaşılmakla; şiddet mağduru/ davacı Emrullah Turanlı lehine 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca tedbir kararı verilmesi talep edilmiştir.

Mahkememizce taraflara ait nüfus aile kayıt tablosunun incelendiği görülmüştür.

Tüm bu nedenlerle mahkememizce yapılan yargılama toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde 6284 sayılı yasanın “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” olup, amaç, kapsam ve temel ilkeler 1/1 m. bu kanunun amacı, şiddete uğrayan veya şiddete uğraması tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasların düzenlendiği, müşteki vekilinin şikayet dilekçesinde belirtilen olayın bu yasa kapsamına girmediği, genel ceza soruşturma hükümlerine göre takibi gerektiği, aile mahkemelerinin olayda görevli olmadığı, bu nedenle 6284 sayılı yasa gereğince koruma talebinin yerinde, usul ve yasaya uygun olmadığı, talebin reddine karar vermek gerektiği hususunda tam bir vicdani kanaate varılarak aşağıdaki şekilde hüküm tesis edilmiştir.

Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzerine;

HÜKÜM

Talebin reddine...”


İşte böyle dostlar, belgeli yazılarımdan sonra bu şekilde şikâyet edilince ben bir yaşıma değil, on yaşıma birden girdim.

Ya siz?