İstanbul Adalet Sarayı’nda 30 Mart 2016 tarihinde avukat Zeycan Balcı’nın belini kıran polis memuru Murat A’ya üç yıl sonra 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İki çocuk annesi Balcı’nın belinin sol tarafındaki omur uçları kırılmış, aylarca tedavi görmüştü.

Avukat Balcı sosyal medya hesabı üzeründen yaptığı paylaşımda ''Adliyenin kapısında arkamdan defalarca tekmeleyerek beni sakat bırakan polis ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Avukatlık mesleğine ve kadına yapılan saldırılara dur diyebilmek için kamuoyunu duruşmama bekliyorum.'' ifadelerini kullandı.

İşkence ile belinin kırıldığını ve Adli Tıp raporu ile yüzde 24 sakat kaldığının belgelendiğini söyleyen avukat Balcı ''Cübbemle basın açıklamasına katılmak isteyen bir kadın avukattım. Arkamdan defalarca beni tekmeleyen bir polisin işkencesiyle belim kırıldı ve Adli Tıp Raporu ile %24 sakat kaldığım belgelendi.Sanık polis ilk kez 9 Aralıkda hakim karşısına çıkıyor. Duruşmaya hepinizi bekliyorum!'' dedi.

AVUKATLAR SENDİKASI'NDAN DURUŞMAYA ÇAĞRI
Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Zeycan Balcı’nın belini kıran polis memuru Murat A.’ya üç yıl sonra, 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından hakim karşısına çıkacak. Avukatlar Sendikası 9 Aralık’ta yapılacak duruşmaya tüm meslektaşları için çağrı yaptı. Yapılan açıklamada: Avukatlar Sendikası olarak, avukatların ve onların şahıslarında doğrudan avukatlığın tekmelendiği bu davaya müdahil olmak, tüzüğümüzde yer alan ilgili maddelerin ötesinde doğrudan bir yükümlülük arz etmektedir.” denildi

Avukatlar Sendikası’ndan yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle: