İşte lezzetli bir fasulye turşusu yapımı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram yeşil fasulye
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal tohumu (isteğe bağlı)

Yapılış:

  1. Yeşil fasulyelerin uçlarını kesip iyice yıkayın. İsterseniz fasulyeleri bütün halde bırakabilir veya ikiye bölebilirsiniz. Sonra temiz bir kaba alın.

  2. Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve fasulyeleri 2-3 dakika haşlayın. Fasulyeler hafifçe yumuşamalı, ama hala çıtır olmalıdır.

  3. Haşlanan fasulyeleri hemen süzüp soğuk suya alarak haşlama işlemini durdurun. Ardından iyice süzün ve temiz bir kavanoza yerleştirin.

  4. Sarımsakları soyup ince dilimleyin veya dövün.

  5. Başka bir kapta, sirke, su, zeytinyağı, toz şeker, karabiber ve isteğe bağlı olarak hardal tohumunu karıştırarak turşu suyunu hazırlayın.

  6. Dilimlenmiş sarımsakları turşu suyuna ekleyin ve karıştırın.

  7. Hazırladığınız turşu suyunu fasulyelerin üzerine dökün. Eğer fasulyelerin tamamen kaplanmasını sağlamak için yeterli turşu suyu yoksa, üzerine biraz daha sirke ve su karışımı ekleyebilirsiniz.

  8. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu güzelce çalkalayarak turşu suyunun fasulyelere ve diğer malzemelere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

  9. Hazırladığınız fasulye turşusunu serin ve karanlık bir yerde en az 1 hafta boyunca dinlendirin. Bu süre zarfında turşunun lezzeti ve aroması iyice oturacaktır.

  10. Turşunuz dinlendikten sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında soğutmanız, lezzetin daha iyi olmasını sağlayacaktır.