Pişi Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya veya yarım küçük yaş maya
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılış:

  1. Derin bir karıştırma kabında unu eleyerek açın. Ortasını havuz şeklinde açın.

  2. Mayayı biraz su ile eritip unun ortasına ilave edin. Üzerine bir çay kaşığı şeker serpiştirin. Kabarması için birkaç dakika bekleyin.

  3. Yoğurt, süt ve tuzu ilave edip yavaşça karıştırın. Azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

  4. Hamuru streç filmle örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun iki katına çıkması gerekiyor.

  5. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde hafifçe yoğurun. Elinizle bastırarak havasını çıkarın.

  6. Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz boyutta yuvarlak veya kare şekillerde kesin.

  7. Kestiğiniz hamurları hafifçe un serpilmiş bir tepsiye veya tabağa alın ve üzerini örtün. Yaklaşık 15-20 dakika daha dinlendirin.

  8. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. İki tarafını da eşit şekilde kızartın.

Editör: Berkay Akıncı