İstanbul’un kalbi Çamlıca Camii bugün tarihi anlardan birine daha ev sahipliği yaptı. İmam hatip ve Kur’an kurslarında zorlu eğitim sürecini noktalayan 333 aslan gibi genç hafız, icazetnamelerini almak için cami safındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye girer girmez gençlerin getirdiği tekbirlerle karşılandı; o anlarda manevi atmosfer tavan yaptı.
Filistin ve Türk Bayrağı Omuz Omuza
Törenin en dikkat çeken, en "helal olsun" dedirten detayı ise gençlerin omuzlarındaki atkılardı. Genç hafızlar, ay yıldızlı bayrağımızla Filistin bayrağını yan yana taşıyan atkılarla törene katılarak tüm dünyaya mesaj verdi. Program Kur’an tilavetiyle başladı, ardından bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan mikrofon başına geçip Aşr-ı Şerif okuyarak gençlerin bu gurur dolu gününe ses verdi.

Dört Dilde Hutbe Okundu
Reisülkurra Mustafa Demirkan’ın duasıyla taçlanan merasim sonrası Erdoğan, hafızlarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. İcazet merasiminin ardından kılınan Cuma namazında ise ezber bozan bir uygulama vardı. Cemaate seslenen hutbe sadece Türkçe değil; Arapça, İngilizce ve Japonca olarak da irat edildi. Genç hafızlar bu büyük organizasyonla hayatlarının en anlamlı imzasını atmış oldu.





