27 Ekim 2019 tarihinde Emrullah Turanlı hakkında özetle şöyle yazmıştım:

“Her zaman söylüyorum; TAŞ-YAPI’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın mağdur ettikleri insanlar bırakın dernek kurmayı, siyasi parti kursalar vallahi iktidara oynarlar.

Biliyorsunuz Emrullah bir ara gözaltına alınmıştı. O birkaç saatlik gözaltını büyük zulüm olarak niteleyip, gözleri dolu dolu ağlarken, mağdur ettiği insanlar, yıllarca aç, açık ve perişan bir hale düşmüşler, inim inim inliyorlardı.

Ne, Emrullah onların feryatlarını işitiyordu, ne de bakanlık!..

Fikirtepe başta olmak üzere kentsel dönüşüm diye insanlar evlerinden çıkartılmış, onlara “kiralarınızı ödeyeceğiz, ayda şu kadar para vereceğiz ve en kısa zamanda yeni evlerinize kavuşturacağız” sözleri verilmişti…

Günler günleri, aylar ayları, seneler seneleri kovaladı, ortaya hiçbir şey çıkmadı. Fikirtepe bombalanmış Suriye semtleri gibi yıkık, dökük perişan bir haldeydi. Fikirtepeliler haykırıyordu, “Bakanlık artık duy sesimizi” diye.

Tabii ki çaresiz insanların seslerini duyan olmadı.

Emrullah atık yağ konusunda Mustafa Ezici ile ortak oldu.

Çok geçmedi ortalığı bir feryat kapladı; “Emrullah fabrikalarımı elimden aldı” Feryadın sahibi Mustafa Ezici’ydi. Ezici, yağ işlinde Emrullah ile ortak olmuş. Emrullah da onun anlatımlarına göre, fabrikalarını ve birikimlerini elinden almıştı.

Alp Delimollaoğlu, Ercan Havaalanı inşaatı işinde Emrullah ile ortak oldu. Çok geçmedi oda feryat figan, “Emrullah 50 milyon avro mu vermiyor” diye yakınıyordu.

Emrullah’ın bu tür sabıkaları onlarca, yüzlerce; S.S Otomotiv Yedek Parça Kooperatifi; Emrullah’la ortaklık yapma yanlışına düşenlerden. S.S Otomotiv Yedek Parça Kooperatifi ve Emrullah, kooperatifin 136 dönümlük arazileri üzerinden kat karşılığı, otel, okul alanı, cami vs. yapılması karşılığı anlaşma yapıyorlar…

Turanlı, Sarıgül zamanında Maslak’ta bulunan 6.601 metre karelik arazi için ruhsat aldı. Ruhsatın usulsüz olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başlayan inşaatı durdurdu ve temeli kendilerine doldurttu. Emrullah uyanık ya arazinin %37’sini üzerine almıştı. Kooperatifin açtığı “Tapu iptali ve tescil” davası devam ediyor. Emrullah, 121 nolu parselde bulunan 4742 m. Araziye de Okul yapacaktı ama yıllar geçti tık yok.

Emrullah, Kadiköy’de camiye bile haciz koydurmakla ünlenmişti. Ne garip ki, 137 nolu parselde yer alan 1823 metrelik alana da cami yaptırmak için anlaşma yapmıştı.

Şimdi diyeceksiniz ki, “camiye haciz koyduran biri hiç cami yapar mı?” Çok doğru tabii ki yapmadı…

Emrullah’ın mağdur ettiği ailelerden biri de; Dursun ailesi. Emrullah, babasının yanına gitmek için Haziran 1977'de 14 yaşındayken Rize'den İstanbul'a geldi. Ne çare, babasının yanına gidemedi. Babası Veysel Dursun adlı işadamına, ''Emrullah'a iletsin'' diye harçlık verir. O da emaneti Emrullah'a teslim eder.

Veysel Bey Emrullah'ı babasının isteği üzerine yanına alır. Plâstik fabrikasında ona iş verir. Emrullah işine başlar. Görevi çay dağıtmaktır. Böylece Emrullah iş dünyasına çaycılıkla adım atar.

Emrullah, Veysel Bey'e 'baba', eşi Tülin hanıma ise bazen 'abla' bazen de 'anne' diye hitap etmeye başlar...

Dursun Ailesi, Emrullah'ı evlatları gibi görür. Ona işyeri açarlar, girdiği her işte maddi manevi desteklerler. Bugüne gelmesinde ondan hiçbir şey esirgemezler...

Bir gün, Emrullah telaş içinde yanlarına varır. BDDK kendisini sıkıştırmıştır. Ona 11 milyonluk borçları olduğunu gösteren sözleşme verirlerse kurtulacaktır. Ailenin aklına kötü bir şey gelmez. Emrullah'ın isteğini yerine getirirler...

Gün olur, aileye icra gelir. Emrullah "Verin 11 milyonumu" der. Tülin Hanım; Emrullah'ın Moda'da bulunan lüks oteline gider. Yanında eşi ve genel koordinatörleri de vardır. Emrullah'a "Ne bu" diye sorarlar. O da bin dereden su getirir. Sağlıklı cevap vermez.

Sevim Tanürek, Tülin Hanım'ın manevi teyzesidir. Söz onun ölümünden açılır. Emrullah, Tayyip Erdoğan'a bir dolu küfreder... Ve şöyle der; "Bunlar adamı altı dakikada yok eder. Kemiklerini bulamazlar."

Ne garip; Emrullah'a fabrikasını kaptırdığını söyleyen Mustafa Ezici de Emrullah'ın küfürlerinden söz etmişti.

Emrullah'a bir şey soran yok. Aksine milyarlı ihaleler hep ona yağıyor.

Emrullah kendini yetiştiren aileyi de perişan etmiş. Tülin Hanım intiharın eşiğine gelmiş. Bundan sonrasını onun karakol ifadesinden okuyalım:

“Bizim Taş Yapı İnşaat firmasından alacak üzerine anlaşmazlığımız var. Bu konudan dolayı çok mağdur olduk. Taş Yapı İnşaat yapısının sahibi Emrullah Turanlı’dır. Bu alacağımıza dair sesimi duyurmak için taş yapının avukatı Orhan Karataş’a mesajlar gönderdim. Beni intihara yönlendiren TAŞ YAPI İnşaat şirketinin sahibi Emrullah Turanlı’dır. Ben Emrullah Turanlı hakkında bilgi ve belgeleri topladım. Bununla ilgili kitap yazıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Taş Yapı İnşaat şirketinden mağdur olmuş birçok insan vardır. Bu mağdur insanlar sosyal medyada taş yapı mağdurları şeklinde bir grup oluşturmuştur. Eşim Veysel Dursun ile aramızda herhangi bir sorun yoktur. Bizi mağdur eden Emrullah Turanlı’dan davacı ve şikayetçiyim”

Yine aynı soruşturma da Emrullah’ı bakıp büyüten Veysel Dursun 10.01.2020 tarihinde şu ifadeyi veriyordu:

“... 1978 yılında yanıma gelen Hüseyin Turanlı, Emrullah Turanlı’yı iş öğrenmesi için yanıma vermişti. Bu şahıs yıllar boyu yanımda çalıştı.
1994 -2005 yılları arası inanca dayalı temlik yüzünden devrettiğim arazilerim de beni dolandırmıştır.
Orhanlı mevkinde içinde fabrika binası bulunan 2 pafta, 26 parseldeki 31.750 metre kare taşınmaz...
Şişli içindeki Büyükdere Caddesi üzerinde Cevahir AVM yanında bulunan 10 katlı Efehan iş merkezi yine aynı inanca temlikle cüzi bir rakam karşılığında...
Şişli ilçesinde Kaptanpaşa mevkiinde 11.000.000 dolar değerindeki bir arazimize b ir bedel ödemeksizin inanca dayalı temlikimi suiistimal ederek beni dolandırmıştır.
Eşimin bu durumu oğlumuz gibi bildiğimiz Emrullah Turanlı bizden çıkarı bitince bu bedelleri ödemeyip bizi maddi olarak yaşatmış olduğu zorluklar yüzünden önce ben, sonra eşim ve çocuklarım mağdur olduk.
Eşimin bu durumda olmasının sorumlusu Taş Yapı’nın şu anki sahibi Emrullah Turanlı’dır.”

Durum böyle olmasına rağmen Emrullah’ın avukatı Veysel Dursun’un oğlu Efe’ye ve yanındaki aile dostuna ne diyordu?

''Biz dolandırıcıyız. Mallarınıza çöktük, ne yapacaksınız...”

İşte böyle hep merak ediyorum.

Emrullah Turanlı’yı korumayı yargı ne zaman bırakacak ve yine yargı ne zaman dokunacak?