Ziraat Bankası, aldıkları tarım destek kredisini ödeyemeyen çiftçilerin arazilerini ihaleyle satıyor. Ziraat Bankası’nın sitesinde yayınlanan ilanlara göre satışa çıkarılan binlerce arazinin fiyatları 100 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor. 

İzmir’in Kiraz ilçesi Dokuzlar köyünde çiftçilik yapan Ahmet Yorulmaz da Ziraat Bankası’ndan kullandığı krediyi ödeyemeyince icralık oldu. Yorulmaz’dan 120 bin liradan alınan araziler, 645 bin liradan ihaleyle satışa çıkarıldı.

'EVİMİ KEFİLLİKTEN DOLAYI SATTILAR'
Çiftçi Ahmet Yorulmaz, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

Ziraat Bankası, Tarım Kredi mağduruyum. Kefillikten dolayı, motorlarıma haciz, yakalama kondu. İş göremez hale geldik çiftçi olarak. Ziraat Bankası’ndan çiftçilik kredisi çektim. 22 dönüm yerimi satamayınca 120 TL (bin TL) değerinde kıymeti bedelle kendilerinde bıraktılar. Yetkililerden bu durumun giderilmesini istiyoruz. Mağdur olduk, kefillikten dolayı. Evimi sattılar, 10 nüfuslu bir aileyim. Evimi kefillikten dolayı sattılar. Tarım Kredi haciz koymuş araçlarıma, ekipmanlarıma. İş göremez hale geldim.

'22 DÖNÜM YERİMİ 120 BİN TL’YE ALARAK BENİ MAĞDUR BIRAKTILAR'

Ziraat Bankası 22 dönüm yerimi 120 TL’ye (bin TL) alarak beni mağdur bıraktılar. Geri almaya gittim. 645 TL (bin TL) istiyorlar. Artı 2 dekarını da vatandaşa satmışlar, ‘Biz ondan sorumlu değiliz’ diyorlar. Ama icra kanalıyla satılmadı. İcradan sonra iki ay süre sonra satıldı. Diyeceklerim bu kadar. Yetkilerden bu işin çözülerek arazilerimizin tahsil edilerek tarafımızdan ödenmesine rica ederim.