Umut Taştan

Eğitim-Sen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkilerin odağı oldu. Dört yılı aşkın süredir Ankara’nın Yüksel Caddesinde direnen Yüksel direnişçileri ile özdeşleşmiş ‘işimizi geri istiyoruz’ sloganını kullanan sendika KHK ile işinden ihraç edilmiş olanlar için sosyal medya çalışması yapacaklarını belirtti.

KHK'lar ile ihraç edilen ve dört yılı aşkın süredir 'işimizi geri istiyoruz' diyerek direniş sürdüren, şu an 'yoğun eylem yapmak' gerekçesi ile tutuklu bulunan Nuriye Gülmen, Mehmet Dersulu, geçtiğimiz hafta tahliye olan öğretmen Acun Karadağ ve Hatay Eğitim-Sen üyesi Pelin Akbaş Yeşil, Eğitim-Sen’in 11 Aralık’ta gerçekleştirilen kongresi sonrası ihraç edilmişlerdi.

Sendika, ihraçlara gerekçe olarak ise Yüksel Direnişçilerinin ve onlara destek verenlerin “sendika itibarını zedelediğini” iddia etmişti. Tutuklu oldukları için genel kurula katılamayan ve savunma yapmaları dahi beklenmeyen direnişçilerin ihraçları yurttaşlar tarafından tepki ile karşılanmış ve bu karar “Eğitim-Sen tarihinin kara lekesi” olarak nitelendirilmişti.

'EĞİTİM-SEN'DEN FIRSATÇILIK'
27 Ocak’ta tahliye olan Yüksel Direnişçisi öğretmen Acun Karadağ, Eğitim-Sen’in ‘işimizi geri istiyoruz’ sloganı ile paylaşımda bulunmasına Twitter hesabından tepki gösterdi. KHK'lı öğretmen ile birlikte yurttaşlarda KESK ve Eğitim-Sen'in bu paylaşımına tepki gösterdi.

“4 yıl direnmiş, bedel ödemiş "İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ" sloganını ülkeye yaymışız” diyen öğretmen Karadağ “Şimdi utanmadan direnişimizin üstüne oturmaya çalışıyorsunuz eyyy KESK MYK! Sizin sloganınız bu değildi unuttunuz mu? Biz İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ derken siz Khk'larGidecekBizKalacağız dediniz. Üç beş basın açıklaması yaptınız cüretkar talep içeren bir slogan değil, khk'lar gidecek dediniz. Nasıl gideceğini söylemediniz. Bedeli göze almadınız. #İşimiziGeriİstiyoruz işi ekmeği için direnen, direnmek isteyenlerin sloganıdır. Onlar tutsak iken fırsatçılık yapıyorsunuz” ifadeleriyle tepki gösterdi.

'EMEKÇİLERİN SIRTINDA BİR KAMBURSUNUZ'
KESK ve Eğitim-Sen’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya biat ettiğini belirten Karadağ, “Yüksel Direnişçileri tutukluyken devletin ihraç ettiğini siz de sendikamızdan ihraç ettiniz. Siz emekçinin sırtında bir kambursunuz. Direniş adına 4 yıldır bir adım atmadığınız gibi, direnmek isteyenlerin önüne tutuklanma korkusunu çıkardınız. İhraç ettiğiniz Nuriye Gülmen, Mehmet Dersulu, Nazan Bozkurt hala tutuklu. Yine tutsak olan Alev Şahin iyi ki TMMOB üyesiydi. Örgütü ona sahip çıktı. Siz ne utanmaz insanlarsınız ey KESK ve EĞİTİMSEN yöneticileri. Şimdi kalkıp Khk'lara sahip çıkacağız diyorsunuz. Niye şimdi?” dedi.

Karadağ açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Çünkü kitle kuyrukçusu politikalarınız bunu gerektirir. Boğaziçi direniyor, muhalefet hareketlendi. Siz de buradan taraf devşirirsiniz. Bizleri ihraç ettiğiniz gerçeğini örtemeyeceksiniz. Yaşadığım sürece bu ihaneti unutturmayacağım. #SendikalarBizimdirBizimleÖzgürleşecek. Tüm KHK'lı arkadaşlarıma... Bu KESK ve EĞİTİM Sen yöneticilerine asla güvenmeyin! İktidar sıkıştırınca sizlere ihanet eder. Direnişi sabote eder. Sendikamız üyeleri candır, dosttur. Sonuna kadar güvenebilirsiniz çünkü onlar emekçidir. Ancak bu yöneticilerden uzak durun,inanmayın!