Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar Araştırma’nın 6-12 Mayıs tarihleri arasında 2 bin 840 kişi ile yüz yüze yapılan görüşme yöntemiyle yapılan anket AKP'deki erimeyi gözler önüne serdi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de anketi bugünkü köşesinden değerlendirdi.

Ankete göre, "Bu pazar seçim yapılsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32.5’i AKP dedi. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 24.4’e çıktı. İYİ Parti yüzde 15’le üçüncü sırada yer alırken, HDP yüzde 8.6’yla dördüncü sırada, MHP ise yüzde 7.2’yle beşinci sırada geldi.

Kararsızlar ve görüş belirtmeyenler dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 32,5, CHP 24,4, İYİ Parti yüzde 15, HDP yüzde 8,6, MHP yüzde 7,2, DEVA yüzde 2 seviyesinde.

“ZAMLAR AKP TABANINI ETKİLEDİ”

Anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 74,3 ile "ekonomi" oldu. Selvi söz konusu durumu köşesinden "AK Parti’nin geleneksel tabanı dar ve orta gelirliler olduğu için hayat pahalılığı ve zamlar en çok AK Parti’yi etkiliyor. Öyle ki seçimlerde AK Parti’nin rakibi muhalefet değil, ekonomi olacak demek daha doğru olur." şeklinde değerlendirdi.