Hazine ve  Maliye Bakanı Berat Albayrak, kredi borçları ötelemesi konusunda konuştu ve “Kamu bankalarımız tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanlarında olurken, özel bankaların takındığı tavır bizleri fazlasıyla üzmektedir” dedi. Koronavirüs salgını yüzünden birçok ülkede özel bankalara el konduğu biliniyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından açıklamada ekonominin gidişatıyla ilgili bilgiler verdi. Albayrak, “795 bin vatandaşın konut, ihtiyaç, araç kredisi ve kredi kartları için olan toplam 40,6 milyar TL'lik borcunun ötelendiğini” söyledi.

Bireysel Destek Paketi'ne Türkiye genelinde 4 milyon 200 binden fazla kişinin başvurduğunu belirten Albayrak, “Bireysel Destek Paketimize 4 milyon 200 binden fazla vatandaşımız başvurdu. 250 binden fazla vatandaşımıza 1.5 milyar TL'nin üzerinde tahsis gerçekleşmiştir” dedi.

ÇAĞRI YAPMAKLA YETİNDİ
Bakan Albayrak, borç ötelemeleri konusunda ise özel bankaların hükümeti üzdüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Halkbank, 374 bin 674 esnafın kullanmış olduğu kredilerde önümüzdeki üç ayda vadesi gelecek olan 3,5 milyar TL tutarındaki taksitlerini faizsiz olarak erteledi. Kamu bankalarımız tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanlarında olurken, özel bankaların takındığı tavır bizleri fazlasıyla üzmektedir. Birlik ve beraberliğin üst düzeye çıktığı bugünlerde özel bankaları da sergiledikleri tavırlarla bu birliğin parçası olmaya bir kez daha davet ediyorum.