Kaş ve Kalkan’da 800 villası bulunan Villacım firmasının kurucusu Ömer Bacak, “Pandemi şartları ortadan kaktı ancak ekonomik zorluklar nedeniyle Türklerin tatil rezervasyon oranında bu yıl yüzde 65 oranında düşüş var. Kira ücretlerinde geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde yüzlük bir zam var. İstanbul’dan Kaş’a gelecek bir ailenin ulaşım maliyeti 5 bin TL’ye ulaşmış durumda” dedi.

ANKA’dan Esra ALUS’un haberine göre pandemi kısıtlamaları nedeniyle iki yıldır zorlu bir süreçten geçen turizm sektörünün gözü 2 Mayıs’ta başlayacak Ramazan Bayramı’nda. Ancak ulaşım, akaryakıt ve yeme içme maliyetlerindeki artışlar konaklamayı da etkiledi. Geçen yıl izole tatil isteyenlerin tercihi olan villa konaklamalarında da zam oranları yüzde yüze yaklaşmış durumda. Geçen yıl 7 günlük konaklama fiyatı 25 bin lira olan villada bu yıl rakam 50 bin TL’ye yükseldi.

Villacım firmasının kurucusu Ömer Bacak, el yakan tatil konaklamaları ve artan girdi maliyetlerini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Bacak, lüks konaklama grubuna giren villa konaklama piyasası hakkında şu bilgileri verdi:

VİLLALARDA KALANLARIN ÇOĞU RUS
Şu an misafirlerimiz ağırlıklı orak Ruslar. Savaş başlamadan öce gelip yerleşenler oldu. Bu kişiler de özellikle internetten hizmet veren şirketlerin sahipleri ya da çalışanları. Çünkü şu an Rusya’da internet bağlantısı yok. İşlerini buradan, internet üzerinden yürütüyorlar.