Araştırma şirketi Gallup, dünyanın her bölgesinden 96 ülkeyi kapsayan ve işyerlerinde çalışanların durumunu ölçtüğü raporunu açıkladı.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın aktardığı rapora göre dünyada çalışanların stres düzeyi tüm zamanların en yüksek seviyesine, yüzde 44’e yükseldi. Türkiye’ye bakıldığındaysa, çalışanların yüzde 66’sı gün içinde yoğun bir stres altında olduğunu belirtti.

TÜRKİYE İLK SIRADA
Türkiye’de üç çalışandan ikisi ağır stres altında olduğunu söylerken bu oranla dünyada ilk sırada yer aldı. Türkiye’yi yüzde 65’le Lübnan izledi. Araştırma, çalışanların endişe seviyesini de ölçüyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 43’ü her gün derin bir endişe içinde olduğunu söyledi. Bu oran geçen yıla göre üç puan arttı.

Türkiye’deki ekonomik kriz ve her geçen gün fakirleşen beyaz yakalıların öfke düzeyindeki artış, global araştırmanın sonuçlarına da yansıdı. Araştırmaya göre Türkiye’de çalışanların yüzde 46’sı gün içinde öfke yaşadığını belirtti.  Bu oran global ortalama olan yüzde 21’in iki katından fazla.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40'I MUTSUZ
Araştırmaya göre gün içinde derin mutsuzluk yaşayan Türk işgücündeki artış oranıysa yüzde 5. Türkiye’de çalışanların yüzde 40’ı gün içinde mutsuz olduğunu belirtti. Bu oran yüzde 23 olan global ortalamanın çok üzerinde. Dünyada çalışanların yüzde 11’i gün içinde saygı görmediklerini düşünüyor, Türkiye’de bu oran da iki katı: yüzde 21.