Türkiye’de sendikanın olduğu tek radyo kuruluşu olan YÖN Radyoda 3’üncü dönem TİS imzalandı 

Türkiye’de özel radyo ve televizyonlar arasında çalışanlarının sendikalı olduğu tek yayın kuruluşu olan Yön Radyo’da 3’üncü dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS)  imzalandı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ile Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Can’ın imza koyduğu TİS’e göre göre çalışanlara birinci yıl %55 ikinci yıl enflasyon +%3 zam yapıldı. Yıllık 3 bin TL ikramiye, şiddet ve tacize karşı ILO190 garantisi de sözleşmede imza altına alındı.   Yön Radyo ile imzalanan 3’üncü dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye’de radyo-televizyon alanında sadece Yön Radyo’da TİS olduğuna dikkat çekti.  Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'de medya sektörü örgütlülük oranının en düşük olduğu sektör. Şuanda medya sektöründe sadece 13 toplu iş sözleşmeli işyeri var. İnternet medyası, ajanslar ve gazetelerde olan bu sözleşmelerde TV kanalları maalesef yok. Radyo olarak ise sadece Yön Radyo çalışanları toplu iş sözleşmesi düzeni içerisindeler. Sendikamızın iki TV kanalında başarılı bir örgütlenme çalışması oldu ancak işverenlerin itirazları nedeniyle masaya oturamadık, dava süreçleri hala devam ediyor. Gazeteciler içerisinde örgütlenme eğilimleri artıyor, kısa bir sürede bu sektörde de durum değişecek, gazeteciler de sendikalı, sözleşmeli çalışmaya ulaşacak.