AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, emekli ikramiyesiyle ilgili bir düzenlemenin ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifine eklenip eklenmeyeceği ve asgari ücrette artış olup olmayacağı sorularına yanıt verdi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özkan, emeklilerin bayram ikramiyesiyle ilgili bir düzenleme yapılacaksa bunun görüşülecek teklife eklenip eklenmeyeceğine yönelik soruya, "Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" karşılığını verdi.Özkan, asgari ücretle ilgili bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine ise, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız net açıklamayı gerçekleştirdi. Sayın Bakan'ımız da gerekli açıklamaları yaptı." dedi.

Genel Kurul'da görüşmeleri başlayacak olan ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinin ayrıntılarını anlatan Özkan, teklifin 39 maddeden oluştuğunu belirterek, "Bu teklifle hedefimiz; vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlanması, hak mağduriyetlerinin önüne geçilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaç duyduğu düzenlemelerin hayata geçirilmesidir. Teklif ayrıca, muhtar ödeneklerinin net asgari ücret tutarından az olması halinde aradaki farkın muhtarlara ödenmesini de içermektedir. Özetle şu an itibarıyla 50 bin muhtarımızın 3 bin 400 lira olan maaşlarını 4 bin 200 liraya çıkartıyoruz. Teklif, vergi kaçakçılığına ilişkin 5 yıl olan hapis cezalarının 8 yıla çıkarılmasını ve zincirleme suç ve etkin pişmanlık hükümlerinin bu suça ilişkin olarak uygulanmasını da düzenlemektedir" dedi.