Burak Oğraş'ın 2011 yılında, AKP'ye yakınlığıyla bilinen iş insanı Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Antalya'daki Rixos Lares Hotel'de staj yaparken boş havuzda cansız bedeni bulunmuştu. 16 yaşındaki Oğraş'ın dosyasına ise takipsizlik kararı verilmişti.

Verilen takipsizlik kararının kaldırılması için ailenin avukatı Oktay Keskin “kanun yararına bozma” talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu. 

Cumhuriyet'ten Seyhan Yaşar'ın haberine göre; savcılık, dosyaya ilişkin bir mütalaa yazıp dosyayı incelemek üzere bakanlığa gönderdi. Ailenin avukatı Keskin'in verdiği bilgiye göre savcı mütalaasında, “bozma talebinin kabul edilmesi” yönünde görüş bildirdi ve 9 yıl sonra Oğraş ailesi için umut ışığı doğdu.

'ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEMİŞTİR'
Avukat Keskin, takipsizlik kararlarının hukuka aykırı bir şekilde verildiğini belirterek bakanlığa sunduğu dilekçesinde şu tespitlere değindi:

“Soruşturmanın en başından beri etkin bir soruşturma yürütülmemiştir. Deliller sıcağı sıcağına toplanmamıştır. Haklarında takipsizlik kararı verilen C.A. ve F.U. maktulü en son gören kişiler olup HTS kayıtlarından da anlaşılacağı üzere ondan sonra maktulün telefon sinyali kesilmiştir. 

'SUÇTAN KURTULMAK İÇİN KALDIRMIŞLARDIR'
Bu isimler çelişkili beyanlarda bulunmuşlardır. Olay tarihinde yaşları küçük olan M.Ö., D.C.B, E.Y, F.S’nin olay gecesi pansiyonun çatısında içki içtikleri ifadeleri ile sabit olup içtikleri içki şişelerini ve battaniyeleri suçtan kurtulmak için kaldırmışlardır.”