Manisa Soma'da, Uyar Maden'de çalışan yüzlerce işçinin tazminat hakları verilen sözlere rağmen ödenmedi. Defalarca eylem yapan işçiler, Ankara'ya gitti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisiyle görüşen işçilere “15 Ocak tarihine kadar sorunu çözeceğim” demişti. İşçiler, Enerji ve İçişleri bakanlıklarında bürokratlar ve komisyonlarla da görüşmeler yapmıştı. 

'DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞİZ'
Verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen işçiler tekrar Ankara'ya gitti. Polis tarafından yolları kesilen işçiler, "Topal bacağımızla, görmeyen gözümüzle ayağınıza defalarca geldik. Daha ne kadar geleceğiz? Bizim karşımıza bugün emniyet güçleri çıktı, Ankara’ya sokmuyorlar. Sayın Süleyman Soylu. '15 Ocak’a kadar bu sorunu çözeceğim' dediniz. Daha ne kadar bekleyeceğiz? 15 yıl oldu. Sadaka istemiyoruz. Hakkımızı almadan kesinlikle dönmeyeceğiz" diye konuştu.

'HAKLARIMIZI ALMADAN DÖNMEYECEĞİZ'
Maden işçileri, "Verdiğiniz sözün arkasında durun! Bu insanlarla alay etmeye, onuruyla, şerefiyle oynamaya hakkınız yok! Bu gariplerin, bu yetimlerin hakkını yemeye hakkınız yok!" dedi.

Bağımsız Maden İş Sendikası da "5 kişilik heyetimiz Enerji Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşme sonucunda somut bir adım olmadığı taktirde heyetimiz Bakanlık önünde oturma eylemine geçecektir. Haklarımızı almadan dönmeyeceğiz!" paylaşımı yaptı.