Umut Taştan

Kod-29 ile işten atılan Şişli Belediye işçileri 650 günü aşkın süredir direniyor. Direnen işçiler Ankara’ya CHP Genel Merkezi önüne yürüyüş başlatacaklarını açıklamışlardı.

CHP’li Şişli Belediyesi’nde işten atıldıktan sonra işe geri dönme talebiyle 657 gündür direnişte olan Turan Aktaş, Ramazan Çelik ve Salih Bitner, İstanbul'dan Ankara'ya CHP Genel Merkezi önüne yürüyeceklerini duyurmuşlardı

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şişli Belediyesi önünde yapacakları basın açıklamasının ardından yürüyüş için bir araya gelen işçilere polis izin vermedi. Polis saldırısında 9 kişi gözaltına alındı.

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR
Polis saldırısı sırasında kafasına darbe alan direnişçilerden Salih Bitnel hastaneye kaldırıldı. Gözlerinden kan geldiği söylenen Bitnel'in beyin kanaması geçirdiğinden şüpheleniliyor.

ELMACIK KEMİĞİ VE BURNU KIRILDI
Gözaltına alınanlardan Türkan Albayrak'ın sol kolundan yaralandığı, Salih Bitnel'in ise elmacık kemiği ve burnunun kırıldığı bildirildi. Bitnel, ayrıca beyin kanaması şüphesiyle beyin cerrahisine sevk edildi. Hastane işlemlerinin ardından gözaltına alınan direnişçilerin karakola götürüldüğü, Salih Bitnel'in elmacık kemiğine dikiş atıldığı aktarıldı.