Toplumsal Haber Merkezi

A Haber gibi yandaş haber sitelerinin bu sabah gündeme getirdiği büyük sigara zammı iddiası henüz doğrulanmasa da sosyal medyada yer yerinden oynadı. "#sigarazammı" etiketi Twitter'ın tepesine yerleşti.

Yandaş haber siteleri, yaptıkları 'haber'lerde Philip Morris sigara grubuna 5 lira zam geldiği iddiasını ortaya attı. Paylaşılan listede Marlboro marka sigaraların 24 liraya kadar yükseldiği görüldü. Yine Philp Morris'e ait Parlement'in de 24 lirayı aştığı fark edildi.

Ancak bu zam listeleri çoğunlukla kamuoyuna duyurulmadan önce sigara satışı yapan işletmelere tebliğ ediliyor. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise zam haberinin henüz doğrulanmadığını ve eski fiyatlardan satışlara devam ettiklerini açıklayarak "zam haberlerine itibar etmeyiniz" dedi.

"GERÇİ OLURSA DA ŞAŞIRMAYIN'
"Şu an Philips Morris Pm sisteminde fiyat budur diğer zamlı haberlere haberlere itibar etmeyiniz" diyerek güncel fiyat listesini paylaşan Aybaş "Fake yayılan sigara fiyat zammı 5 lira diye geçti, gerçi olursa da şaşırmayın" demeyi de ihmal etmedi.