Toplumsal Emek

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yandaş Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, mikrofonun ucunu eliyle kapatarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" demişti. Ancak ses dışarıya çıkınca Ergün Atalay'ın işçi düşmanlığı da meydana dökülmüştü. Gündeme bomba gibi düşen sözlerine bir de açıklık getirmeye kalkan Atalay, "Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım" savunmasını yapmıştı.

Bu yıl yapılan asgari ücret görüşmeleri sürecinde henüz bir 'kaza' yaşanmadı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yarın başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Atalay, "İşveren ve hükümetin tebessüm ettirecek bir rakam getireceğini umut ediyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ YARIN
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konfederasyon genel merkezinde yarın başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. Kafalarında asgari ücret zammı için bir rakamın olduğunu söyleyen Atalay, "Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-İş ve DİSK'in kanaatini alıp açıklar" ifadelerini kullandı.

Atalay konuşmasının devamında ise "İşveren ve hükümetin tebessüm ettirecek, 'Evet' diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyoruz" dedi.