Toplumsal Haber Merkezi

PTT-Sen işçilerinin Kod 29 ve ücretsiz izne çıkarma dayatmalarına karşın başlattıkları direniş 58'inci gününe ulaştı. 

İşçiler; işten çıkarmalara, düzensiz ve eksik maaş ödemelerine, artan iş yüküne karşı haklı taleplerini dile getirmeye devam ediyorlar.

2019 yılında sendika kurdukları gerekçesiyle bir sabah işten atılan sayıları 17 bini bulan taşeron işçiler ağır çalışma şartları ve mobbingle karşı karşıyalar. Bu koşullarda çalışmak istemediklerini belirten işçiler PTT-Kargo Sen’de örgütlenmeye karar verdiler. 

Örgütlenen işçiler, sendikalar tarafından ya tehdit edildi ya da işten çıkarıldı. Kalan yöneticilere de zorla ücretsiz izin uygulandı.

DİRENİŞTE 58'İNCİ GÜN
İstanbul Sirkeci PTT binası önünde süren direniş bugün 58'inci gününe ulaştı. İşçiler "işten çıkarılma sebeplerinin nedenini sorduklarında Ankara’dan liste geldi, bilmiyoruz kim çıkardı haberimiz yok" diye bir karşılık aldıklarını ifade ettiler.

YÖNETİM SESSİZ
Direniş alanında olan işçiler işten atılmalarına yönetimin sessiz kaldığını ve kimsenin arkalarında durmadıklarına değindiler.

'SİZ GİDECEKSİNİZ BİZ BURADA OLACAĞIZ'
PTT işçileri eylemlerine "Biz korkmuyoruz işe geri dönene kadar da burada olacağız. Bunu iyi bilin, iyi dinleyin. Biz haklıyız biz kazanacağız, siz gideceksiniz, biz burada olacağız!" diyerek eylemlerine devam edeceklerini duyurdular.