İstanbul’da dün Kartal, Maltepe ve Pendik’teki merkezler başta olmak üzere birçok PTT merkezinde taşeron işçiler, iş bıraktı. PTT İşçileri Sendikası (PTT-Sen) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde işçiler ücretlerinin düzensiz ödenmesine, baskıya, mobbinge ve sendikal haklarının engellenmesine tepki gösterdi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!
Sendikadan yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Bıçak kemiğe dayandı! 1 sene önce ilk kongremizi yaparak çıktığımız bu yolda 20 yıldır PTT’de yaşanan taşeron sorunları için elimizden geleni yaptık. Bu 1 yıl içinde sadece ama sadece sendikalaştığımız için, birlik olduğumuz için çekmediğimiz çile kalmadı. Ama artık yeter! Buradan tüm üyelerimize ve konunun muhataplarına sesleniyoruz: Sendikamızla görüşme sağlanıp taleplerimiz kabul edilene kadar öncelikle İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de fiili olarak mücadele edeceğiz, her türlü bedeli ödemeye de hazırız!”

SENDİKALARA ÇAĞRI

Sendika, taleplerini ise şöyle sıraladı:

► “Maaşlarımızın tam gününde eksiksiz olarak yatırılması,

► Her ay maaş bordrolarımızın düzenli olarak her arkadaşımıza verilmesi,

► Sendikamıza Saf ve Avrasya Adi Ortaklığı ve Park Konak AŞ şirketleri tarafından yapılan yetki itirazlarının derhal geri çekilmesi,

► Yöneticilerimiz, temsilcilerimiz ve üyelerimizin üzerindeki baskı ve mobbinglerin son bulması.”

PTT’de örgütlü diğer işçi sendikalarının yetkilerine de taşeron şirketler tarafından itiraz edildiğine dikkat çeken PTT-Sen, diğer işçi sendikalarını birlikte hareket etmeye davet etti.