Toplumsal Emek

Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından işletilen taş ocağında dün yaşanan kazada, 1 işçi ölmüş; 1'i ağır olmak üzere 3 işçi yaralanmıştı. 

Halkın tepkisine rağmen işletilen taş ocağının şantiye girişinde freni patlayan hafriyat kamyonu tankere çarpmış; tankerin güvenlik kulübesinin üstüne düşmesi nedeniyle şantiye çalışanı 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, yaralanan 3 işçi de bölgedeki hastanelere kaldırılmıştı.

Cengiz İnşaat, bugün konuyla ilgili bir basın 'açıklama'sı yaptı. "18 Mayıs 2022 Çarşamba günü, saat 14.45 sularında İkizdere Cevizlik Taşocağı girişinde meydana gelen trafik kazası nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz" denilen açıklamada, "İyidere istikametine gitmekte olan alt yüklenicimize ait bir kamyon, şu ana kadar tespit edildiği kadarıyla şoförün, aracın kontrolünü kaybetmesinden dolayı önce konteynerlerin yanında duran su tankerine, ardından da sahadaki güvenlik kulübesinde bekleyen güvenlik görevlilerimize çarparak elim bir kazaya neden olmuştur" denildi. 

Açıklamada, "kazayı iki güvenlik görevlimiz hafif sıyrıklarla atlatırken, bir güvenlik görevlimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamamıştır. Su tankerinin şoförüyse yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Kazayla ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.

Cengiz İnşaat'ın 'pişkin' açıklamasındaki tutarsızlıklar dikkat çekti. Kontrolleri yapılmadığı için freni patlayarak iş cinayetine neden olan kamyonda sorumluluk şoföre yüklenirken firmanın sorumluluğu gözden kaçırılmaya çalışıldı.