Patronların Ensesindeyiz Banka ve Yazılım Emekçileri Dayanışma Ağları, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Uzaktan Çalışma Yönetmeliği'ne ilişkin açıklama yaptı.

Yönetmeliğin çalışanları korumaktan öte patronlara alan açmak için hazırlandığı vurgulanan açıklamada, yönetmeliğin adlı adınca kölelik yönetmeliği olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, yönetmeliğe karşı ses çıkarmak için tüm uzaktan çalışan emekçiler, 13 Mart Cumartesi günü 18.30’da Beşiktaş Meydanı’nda buluşmaya çağrıldı.

“Yönetmeliğin her bir maddesi uzaktan çalışmanın sınırlarını patronlar lehine yok etmiş görünüyor.” denilen açıklamada, “Patronlar isteyecek uzaktan çalışmaya geçilecek, çalışma mekanının düzenlenmesinden sorumlu patron olmayacak, isterse yapacak istemezse yapmayacak.” ifadelerine yer verildi.

‘ESNEK ÇALIŞMA HER SAAT ULAŞILABİLİR DURUMDA OLMAKTIR’
Açıklamada hükümet ve patronların yaygınlaştırmaya çalıştığı esnek ve uzaktan çalışma uygulamasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Esnek çalışmanın; her saat ulaşılabilir olmak, her saat çalışır durumda olmak anlamına geldiğini deneyimledik. Uzaktan çalışmanın emekçileri nasıl bir yalnızlığa ve örgütsüzlüğe ittiğini, kadın emekçilerin evde artan iş yükü ile nasıl baş etmeye çalıştığını biliyoruz. İktidar patronlara yönetmelik hediye edeceğine emekçilerin evde biriken sorunlarını çözmelidir!

‘BİZİ KÖLELİK KOŞULLARINA MAHKUM EDEMEZSİNİZ’
“Bizi esnek çalışma adı altında kölelik koşullarına mahkum edemezsiniz. Bizleri evlerimize kapatarak yalnızlığa ve örgütsüzlüğe itemezsiniz.” denilen açıklamada işçiler, “Ses çıkarıyoruz. Taleplerimizi daha yüksek sesle dile getirmek için bir araya geliyoruz. Tüm uzaktan çalışan emekçileri 13 Mart Cumartesi günü 18.30’da Beşiktaş Meydanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.” ifadeleriyle eyleme çağrıldı.