Toplumsal Haber Merkezi

TÜSİAD Genel Kurulu'nun açılışını Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı.

Özilhan, Merkez Bankası başkanının değişmesi gündemiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Özilhan, “Ortalığın toz duman olduğu yetki ve sorumluluklarının sınırlarının bulanıklaştığı durumlarda karar nasıl alınır? Nereye gittiğimiz konusunda kafamızda bir cevap yoksa plan nasıl yapılır? Kurumsal yapıların öngörüldüğü gibi çalışacağı varsayımı olmadan ne olacağı nasıl bilinir? İlan edilmiş kurallar yarın değişebilirse yarına ilişkin kararlar nasıl alınır” ifadelerini kullandı.

Özilhan, "Kurumsal yapılarda öngörülebilirlik olmadan plan yapılamaz" derken faiz konusunda da şunları dile getirdi:

Yüksek faiz oranları tasarruf açığının sonucudur. Tasarrufları artıramazsak, Türk lirasına güveni tesis edip uzun vadeli dış kaynak çekemezsek hiçbir faiz indirimi kalıcı olmaz. Nitekim hep böyle oluyor. Bunları yaşadık gördük. Faizler bir tansiyon hastasının tansiyon ilacına verdiği tepki gibi hızla iniyor ve ilaç kesilince de yeniden çıkıyor. Bu iniş çıkışlar bünyeni daha da zayıflatıyor.

Genel Kurul'da yapılan seçimde, Tuncay Özilhan yeniden TÜSİAD YİK Başkanı seçilirken, Ömer Koç ise YİK Başkan Yardımcısı oldu.

SENDİKALI İŞÇİLERİNİ İŞTEN ATMIŞTI
Özilhan, her ne kadar öngörülebilirlik ve kurumsallık çağrısında bulunsa da bu çağrıyı sadece patronlar ve piyasa açısından yaptığı dikkatlerden kaçmadı. Zira kendisi, daha dün sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkartılan Migros depo işçileri, basın açıklaması yapmak için İstanbul Kanlıca'daki evinin önünde toplanınca işten attığı işçileri polise ihbar ederek yaka paça gözaltına aldırmıştı.