Toplumsal Haber Merkezi

AKP hükümeti, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kararlarının sonucu 8,40 lirayı bulan doları düşürmek için Merkez Bankası’nın dolar rezervlerini satıyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın buna getirdiği eleştiriyse piyasa ekonomisinin ufkunu aşamıyor. AKP hükümetine sermaye kontrolünü aklından bile geçirmemesini tavsiye eden Öztrak, döviz kasası açık vermişken sermayeyi kontrol etmenin ciddi sonuçlarını olacağını söyledi.

Yükselen dolar kurunun 7,80'lerde tutulabilmesi için "yoğun bir şekilde döviz satıldığını" söyleyen Öztrak, "Eğer bugün kamu bankaları eliyle arka kapı operasyonlarıyla eldeki emanet rezervler de yakılıyorsa bunları da 128 milyar doların üzerine koyar hesabını da ilgililerden sorarız" dedi.

'AKLINIZDAN DAHİ GEÇİRMEYİN'
Ekonomi yönetimine seslenen Öztrak, "Ayrıca döviz kasası açık vermişken çok ciddi sonuçları olacak 'sermaye kontrolü' gibi şüyuu vukuundan beter fikirleri aklınızdan dahi geçirmeyin. Bugün döviz piyasasındaki yangın milletimizin cebini yakıp, kavuruyorsa sebebi kayınpeder damat ikilisinin emsali olmayan beceriksizlikleridir" diye konuştu.

'BAŞIMIZA DAMATTAN BÜYÜK TAŞ DÜŞTÜ'
CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Öztrak şunları kaydetti:

Biz buharlaşan 128 milyar doların hesabını sordukça Erdoğan, 'Başınıza damat kadar taş düşsün' diyerek, beddua etmişti. Bedduası tuttu ne yazık ki. Milletin başına, damat kadar, hatta damattan daha büyük taş düştü. Bunun sorumlusu da Erdoğan’ın kendisidir. Değiştirilmesi gereken metal yorgunu, beyin ölümü gerçekleşmiş ‘Erdoğan şahsım hükümeti’dir. ‘Erdoğan şahsım hükümeti’nin millete zarardan başka verecek bir şeyi kalmamıştır. Sözü de yolu da tükenmiştir.