CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçen yılın ekim ayında 7,54 olan gıda enflasyonunun bu yıl 16,87'ye çıktığını belirterek, "TÜİK'in makyajlı rakamları bile durumun vahametini gizleyemiyor. Bu son 14 ayın en yüksek seviyesi" dedi.

Öztrak, halkın yaşadığı enflasyonun çok daha yüksek olduğunu söyleyerek "Vatandaşın yaşadığı enflasyon TÜİK’in söylediğini katlıyor. TÜİK rakamlarıyla emekliye, çalışana kumpas kuruluyor" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, vatandaşın yaşadığı enflasyonun çok daha yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi: 

Bu hafta ekim ayına ait enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK yine 'Damat Bey’in Harikalar Diyarından' rakamlarını, kamuoyuyla paylaştı. Fakat makyajlı rakamlar bile durumun vahametini gizleyemiyor. Geçen yılın ekim ayında, yüzde 7,54 olan yıllık gıda enflasyonu, 2020’nin ekim ayında yüzde 16,87’ye çıktı. Bu son 14 ayın en yüksek seviyesi.

Tek bir ayda; domatesin fiyatı yüzde 39, kabağın fiyatı yüzde 26, salatalık fiyatı yüzde 22, kış vakti giyilecek pardösü, kaban, botların fiyatı yüzde 20, yumurtanın fiyatı yüzde 17, kuru soğan ve taze fasulyenin fiyatı yüzde 16, ayçiçek yağının fiyatı yüzde 11 artmış. Bunlar TÜİK’in makyajlı fiyatları. Vatandaşın yaşadığı gerçek enflasyon ise çok daha yüksek. Devletin resmi rakamlarına kimsenin güveni kalmadı. Şimdi araştırmacılar, bilimsel yöntemlerle topladıkları fiyatları TÜİK’in ağırlıklarını da kullanarak hesapladıkları enflasyon rakamlarını yayınlamaya başladı. Enflasyon Araştırma Grubuna göre, ekim ayında tüketici enflasyonu yüzde 2,56. Vatandaşlar da ayın başında ve ayın sonunda alışveriş listelerindeki artışları, sosyal medyadan paylaşıyorlar. Vatandaşın yaşadığı enflasyon TÜİK’in söylediğini katlıyor. TÜİK rakamlarıyla emekliye, çalışana kumpas kuruluyor.