Özel kurumlarda düşük ücretlerle çalıştırılan, kimi zaman maaşlarının ödenmemesi sorunuyla karşılaşan ve her fırsatta mobbinge uğrayan özel okul öğretmenleri yağmur gibi gelen zamlar nedeniyle ulaşım masraflarıyla boğuşuyor. Ankara’da günde 13 TL ödeyerek işe ulaşımlarını sağlayan özel sektör öğretmenleri, bu masrafı karşılamakta zorlandığı için indirimli ulaşım talebiyle kampanya başlattı.

Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Bürosu tarafından başlatılan kampanya duyurusunda özel okulların çok büyük kısmında öğretmenlere servis hizmeti sağlanmadığına dikkat çekildi. Servis hizmetinin sağlandığı okullarda ise servis saatlerine yönelik düzenlemeler nedeniyle öğretmenlerin bu hizmetten yararlanamadığına dikkat çekiliyor.

UYGULAMA GÖKÇEK DÖNEMİNDE KALDIRILMIŞTI
Kamuda çalışan öğretmenlere sağlanan indirimli öğretmen kartı uygulamasının pek çok ilde özel okul öğretmenlerine sağlanmadığına dikkat çeken Birlik Sendikası, 'Örneğin İstanbul ve Antalya’da özel okul öğretmenleri de kamuda çalışan öğretmenler gibi ulaşımda indirimden yararlanıyorlar. Oysa bu hak, Ankara’da özel okul öğretmenlerine sağlanırken Melih Gökçek yönetiminde gerekçe gösterilmeden kaldırılmıştır' dedi.

Özel okul öğretmenlerinin aldıkları ücretin ciddi bir kısmını artan ulaşım giderlerine ayırmak zorunda kaldığına dikkat çeken sendika, 'Ankara Büyükşehir Belediyesinden indirimli ulaşım hakkı talep ediyoruz. Bir süredir 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na bağlı öğretmenler için başlattığımız online imza kampanyasında bugüne kadar toplanan imzaları bugün heyetimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Halit Özdilek’e sunmuş, Ankara Kart uygulamasının değiştirilerek öğretmen indiriminin özel okul öğretmenlerini kapsayacak şekilde tekrar genişletilmesini istemiştir. Biz de öğretmeniz, indirimli ulaşım hakkımızdır. Hakkımızı almak için her adımı atmaya hazırız' dedi.