Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan işçiler bir süredir eylemlerine devam ediyor.

Şirketin sahibi, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki villasının önünde eylem yapan DGD-Sen üyesi işçiler, daha önce de polisin müdahalesine maruz kalmış; işçiler Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alınmış; öyle ki Beykoz Kaymakamlığı, sadece Özilhan’ın evinin bulunduğu Çubuklu mahallesine özel 15 gün sürecek gösteri, yürüyüş, basın açıklaması yasağı ilan etmişti.

Ücretsiz izne çıkarılan ve boyun eğmedikleri için Kod-29’la, yani ‘genel ahlaka aykırı’ davrandıkları iftirasıyla işten atılan işçiler, bugün de Özilhan’ın evinin önünde bir araya geldiler.

Polis, öncekilerden farklı davranmayarak hakkını arayan işçilere şiddetle müdahale etti. Polis müdahalesi sırasında işçilerin bağlı bulunduğu Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası Başkanı Örgütlenme Sendikası Neslihan Acar da fenalık geçirdi. İşçilere, ambülanstaki arkadaşlarının yanına gitmeleri için dahi izin verilmedi.

Tuncay Özilhan/Migros işçileri