Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'KASIM AYINDAN İTİBAREN DÜŞECEK'
Kasım ayından itibaren enflasyonu düşüreceklerini belirten Gürcan, şu ifadeleri kullandı:

Göreve geldiğimizde dolardaki yüksek oynaklığı giderdik, aynı şekilde faiz oranlarımız da yatırımcılara umut ışığı veriyor. Üçüncü olarak enflasyon maalesef bu kasım ve aralık ayında almış olduğumuz kamburla birlikte yüzde 60’larda seyrediyor. Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Kesinlikle umutsuz olmaya gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2002’den 2022’ye kadar yapılan çalışmalara baktığınızda bunları göreceksiniz.

BAKAN NEBATİ ‘ARALIK’ DEMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, önceki gün MÜSİAD Geleneksel İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, “Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak” demişti.

Nebati, bugün yaptığı açıklamada da, “Enflasyon konusunda atılan adımlarla yıl sonunda gelecek makul seviye ve sonrasında emin olun sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlığa karşı biz, toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır” ifadelerini kullanmıştı.