Halk TV'de yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programında konuşan ekonomist Emin Çapa, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesinin ardından döviz kurlarına karşı Türk lirasının yüzde 15'e yaklaşan değer kaybını değerlendirdi.

Yaşanan sorunun dolar kurunun düşmesi ya da çıkması olmadığını vurgulayan Emin Çapa, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bir kişiye yetkiyi vermiş olmamız. Bu sert hareketleri göreceğiz. Bankalar ne kadar Merkez Bankası’nın yanında bunu göreceğiz. Türk lirasını, Merkez Bankası ne kadar savunabiliyor bunu göreceğiz. ‘7.80 oldu 7.90 oldu’ya bakmayalım. Merkez Bankası Türk lirasını nasıl savunacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı için Türkiye’nin en önemli bankalarını yöneten insanlar teknik derinliği yok diyor. Bir merkez bankası başkanının teknik derinliği olmalı. Merkez Bankası’nda işini çok iyi bilen insanlar var. Oraya her istediğinizi adamları atayamazsınız. Oraya herkesi atayamazsanız. Eğer onları dinlerse bir süre gideriz. Zaten başkana acil toplantı olmayacağını duyurmuşlar.

Merkez Bankası rica etmiş. Şubelerinize de söyleyin. Panik halinde dolar almaya gelenleri sakinleştirin denilmiş. Piyasadaki aktörler arasında bir denge oluşacak. Panikle hareket edenler bu oyunu kaybedebilirler. Bunu da söyleyeyim.