Mahir Kılıç’ın, İstanbul’da CHP önünde başlattığı üçüncü açlık grevi eylemi kazanımla sonuçlandı. Eyleminin 160’ıncı gününde işe dönme talebi kabul edildi.

Kılıç’ın işe geri dönme talebi, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği eyleminin 160’ıncı gününde kabul edildi. Böylece Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işine geri dönüyor.

Mahir Kılıç’ın 30 Ocak tarihi itibariyle işe giriş dökümünü de paylaştı.

Üçüncü açlık grevi eylemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için işten atılan işçilerden biri olan Mahir Kılıç, 2017 yılının Kasım ayında işe iade talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Kılıç, eyleminin 184’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle İzmir’deki bu eylemini sonlandırmıştı.

Ancak işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmayan Kılıç, bu kez eylemini Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne taşımıştı.

Ankara’da 67 gün açlık grevinde kalan Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun avukatları ile kendi avukatlarının görüşmesi sonrası, kendisine verilen sözler üzerine eylemini sonlandırmıştı.

Burada Kılıç’a verilen söz ise tüm haklarının iade edilmesi, Çiğli Belediyesi’nde geçici olarak işe başlaması ve 31 Mart seçimlerinden bir ay sonra da eski işine geri dönmesiydi.

Ancak Kaftancıoğlu’nun verdiği sözü yerine getirmediğini vurgulayan Kılıç bunun üzerine tekrar açlık grevi eylemine başladı.

Kılıç, bu kez İstanbul’da, CHP İl Başkanlığı önünde üçüncü kez başlattığı açlık grevi eylemini sürdürüyordu.