Sosyal medyada paylaşılan sigara fiyatları gündem oldu. 1 Ağustos itibariyle sigaralara zam geleceği ve en ucuz sigaranın 30.50 TL olacağı iddiası çok konuşuldu.

Yeni fiyat listesinin ardından 26 Temmuz 2022 Salı gününde sigara fiyatlarına yeni bir zam uygulanıp uygulanmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Vatandaş "Sigaraya zam mı geldi, sigara kaç lira oldu" gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı.

En son 1-4 Temmuz arasında gelen 2 TL'lik zamlarla birlikte sigara fiyatları sene başından bu yana 8 TL artmıştı.  Sosyal medyada yeni zam iddialarının çıkması üzerine Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş açıklama yaptı.

SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Aybaş, "Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun sosyal medyada topic olmuş tabi bu gelmeyeceği anlamınada gelmez saçma sapan bir süreç yaşıyoruz zamları kanıksamayalım lütfen" dedi.

EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?
Sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 30 TL'yi gördü.Gruptaki sigaralara gelen 2'şer liralık zamla birlikte BAT grubunda en düşük fiyatlı sigarası 27.50 lira oldu. Philip Morris'in en düşük sigarasının fiyatı ise 27.50 lira olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi gördü.İmperial grubuna da gelen 2 TL'lik zam sonrasında en düşük fiyatlı sigarası 25 lira oldu. İmperial'in en yüksek sigara fiyatı 31 TL'yi gördü.