Bugün koronavirüse karşı önlem istediği için işten atılan Vestel işçileri için “Vestel %553 kar ediyor, işçileri işten atıyor” diyerek, İstanbul Zorlu Center önünde eylem gerçekleştirildi. 

İşçi Kadın Meclisleri adına konuşma yapan Berfin Özen, Vestel'in pandemi sürecinden elde ettiği kara dikkat çekerek "Vestel zaten alınması gereken önlemleri dile getirenleri işten çıkarırken sadece Covid-19 sürecinde %553 kar etti. İşte görüyoruz Vestel'in kapitalist sistemde işçileri sömürürken, işçilerin haklarını gasp ederken zaten yapması gerekenleri yapmadığını hatırlatan işçileri susturmaya çalışırken bir yandan nasıl karına kar eklediğini.

Pandemi sürecinde işten çıkarmalar yasaklandı. İşçilere ya korona ya 1170 lira dediler. Bu ya işe gidip koronadan ölürsün yada 1170 lira olan ücretsiz izin ücreti ile geçinmeye çalışırsın demek. İşte bütün bunlar bir avuç patronun karı için yapıldı" ifadelerini kullandı.

Tüm işçilere mücadele çağrısında bulunan Özen açıklamasına şöyle devam etti:

Biz tüm işçilere diyoruz ki istemediğiniz hiçbir şey için kağıt imzalamayın. Zorunda değilsiniz, hakkınızın peşine düşebilmek için asla hiçbir şeyi imzalamayın. Patronlar ve bu sistem bu koşullarda ölümden kaçınmamıza bile izin vermiyorsa, bunun karşısında mücadele etmek hepimizin görevi. Mücadele edeceğiz.