Kızıltepe’de zamları protesto etmek için on binlerce kişi sokağa çıktı. Yolları kapatan kitle “Tayyip istifa, devlet istifa” sloganları atarken, kitleye biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde on binlerce kişi elektrik zamları başta olmak üzere yapılan zamları protesto etmek için sokağa çıktı. Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen kitle, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı. Elektrik faturalarına isyan eden bazı yurttaşlar, faturaları meydanda ateşe vererek, tepkilerini gösterdi. “Tayyip istifa”, “Devlet istifa”, “DEDAŞ istifa”, “Kahrolsun DEDAŞ” ve “Biji Aşitî” sloganları atan kitle, zamların geri çekilmesini istedi. Bir süre meydanda bekleyen on binler bir süre sonra Dicle Elektrik binasına doğru yürümek istedi. Çevik kuvvet polisinin engelli sonucu kitle yönünü Hastane Caddesine çevirdi. 

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; yürüyüşe geçen kitle, Musa Anter Caddesi, Kilise Caddesi ve Hastane Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdürdü. Hastana Caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde bekleyişlerini sürdüren kitle, bir süre sonra yönünü İpekyolu’na çevirdi. Polislerin kalkanlar ve zırhlı araçlarla yolu kapatması üzerine uzun bir süre Hastane Caddesini trafiğe kapatan kitle, burada tepkilerini dile getirdi. 

SLOGANLARLA TEPKİ GÖSTERİLDİ 
Hastane Caddesi üzerine yer yer polisler kitle arasında arbede yaşandı. Kitle polisin müdahale anonsları üzerine zırhlı araçlara taş atmaya başladı. Yapılan müzakerelerde kitle taş atmayı durdururken, yetkili isimlerin bölgeye gelerek, soruna çözüm üretmesi istendi. Uzun süre bekleyişe rağmen herhangi bir yetkili bölgeye gelmezken, polisler kitleden dağılmalarını istedi. Ancak kitle dağılmamakta ısrar ederek, sloganlarla tepkilerini sürdürdü. 

Bir süre sonra polis kitleye biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahale üzerine kitle ara sokaklara dağılarak eylemi sürdürdü. Polisin müdahalesine kitle taşlarla karşılık verdi. Polis Kilise Caddesi üzerinde evlerin balkonlarına da biber gazı atması dikkati çekti. 

Devam eden olaylarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, kitle ile polislerin bölgedeki bekleyişleri sürüyor.