Kiralık konut fiyatlarının önü alınamıyor. Kira artışları önceki yıllara göre iki-üç katını aşmış durumda. Milyonlarca yurttaşın geliri enflasyon yüzünden her gün eriyor, gelir kaybı, işsizlik derken ekonomik krizin etkisi her gün derinleşiyor.

29 Nisan Cuma günü Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu’nun açıkladığı kiralık konut raporuna göre Kadıköy’de ortalama kiranın 17 bin 381 TL iken, 20 bin lira üstü konutların hesaba katılmadığı durumda dahi ortalama kira ancak 11 bin 762 TL’ye düşüyor. Raporun bir diğer çarpıcı sonucu da rapor için veri toplandığı gün Kadıköy’de asgari ücretin altında fiyatı olan sadece 3 ilanın bulunmasıydı.

Bu raporun ardından Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu kiracılara 17 Mayıs Salı günü 19.30’da Yeldeğirmeni Nuh Köklü Heykeli önünde buluşma çağrısı yaptı.

“Bu kiralarla yaşanmaz! Ne yapalım sokakta mı yatalım?” başlığıyla yapılan çağrıda geçim sıkıntısı yaşayan, barınamayan milyonlarca kişinin acil önlemler beklediği vurgulanıyor.

Geçinemiyoruz Platformu iktidarın yabancılara konut satışı özendirerek ya da açıkladığı paketlerle konut krizini büyüttüğünü ifade ederken, gerçekleştirilecek eylemde alınması gereken kısa ve uzun vadeli çözüm önerilerini açıklamaya hazırlanıyor.