TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Öğretmen Engin Karataş, Bodrum’da 13 yıl boyunca göre yaptığı ilkokuldan 29 Ekim 2016’da KHK ile ihraç edilmişti.

İhraç edildiği süreçten bu zamana Karataş ‘işimi geri istiyorum’ diyerek eylem yapmaya başlamıştı. Gerçekleştirdiği eylemlerde yaratıcılığını ortaya koyan Karataş direndiği için karada, suda ve havada gözaltına alınan ilk öğretmen oldu.

Trafiği kapattığı kendisine gerekçe gösterildiğinde denizde direnişini sürdüren Karataş, kimi zamanda paraşütle atlayıp havadan ‘işimi geri istiyorum’ demeye devam etti. Bağlı bulunduğu sendikadan destek görmediği zaman ise kendi boyutunda yaptığı kartondan maketlerle kendine destek olup direnişini büyütmüştü.

OHAL Komisyonu öğretmen Engin Karataş’ın işine iade edilmemesine gerekçe olarak, ihraç edildikten sonraki ‘işimi geri istiyorum’ diyerek başlattığı eylemleri gerekçe gösterdi. Gerekçede işten atılmadan önceki, mesleğine devam ettiği sürece dair herhangi bir suçlamanın bulunmaması dikkat çekti.

'BENİ HİSLERİYLE İŞTEN ATMIŞLAR'
Karataş sosyal medya hesabından komisyon kararını yayınlayarak ‘’ Beni hisleriyle işten atmışlar. Ohal komisyonu ret gerekçesinde; Bir suç bulamayınca ihraç edildikten sonraki, işimi geri istediğim eylemlerden dolayı açtırdıkları davaları bahane etmiş. Kurum kanaatini de davalardan sonra oluşturmuşlar. Öncesinde işimi istemiyordum ki’’ ifadelerini kullandı.

KHK ile ihraç edilmiş diğer bir öğretmen, Direnişler Meclisi üyesi Acun Karadağ’da konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

'KOMİSYON, AKP'NİN EMEKÇİYİ NEDEN İHRAÇ ETTİĞİNİ AÇIKLAMALI'
Karadağ yaptığı açıklamada Engin Karataş’ın adli sicilinin temiz olduğuna dikkat çekerek ‘’15 Temmuz'dan önce ve sonrasında adli sicili tertemiz bir öğretmen Engin Karataş, ihraç edildikten sonra işimi geri istiyorum eylemleri yaptığı için OHAL Komisyonu'ndan işe geri dönüşü için ret kararında, "işimi geri istiyorum" eylemlerinde açılan davalar gerekçe gösterilmiştir. Bu durumda 140 bin kamu emekçisini ekmeğinden eden iktidarın OHAL Komisyonu’nu, kendini aklama Komisyonu olarak kullandığı anlaşılıyor. Komisyon, AKP'nin emekçiyi neye dayanarak ihraç ettiğini açıklamalıdır. AKP'nin mahkeme yollarını kapatarak, işini geri istemek için direnişten başka yol bırakmadığı direnişçileri, mahkemeler dahi direnişinden dolayı suçlu bulmazken OHAL Komisyonu suçlu ilan ederek halkla alay etmektedir’’ dedi.

Aynı şeylerin daha öncede yapıldığına dikkat çeken Acun Karadağ açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

'OHAL KOMİSYONU AKP'Yİ AK'LAMA  KOMİSYONU'
‘’Daha önce Mehmet Dersulu için de 2018 davası gerekçe gösterilmişti. AİHM bile, OHAL Komisyonu’na, ‘işten atarken yasal gerekçen var mıydı onu incele’ yetkisi vermiştir. Sonradan suç uydur dememiştir. Başından beri söylediğimiz "OHAL Komisyonu, Oyalama Komisyonu" ikinci bir unvanı daha hak etmiştir. "OHAL Komisyonu AKP'yi Ak'lama Komisyonu"... Şunu da söyleyelim; Sokakta direnen Direnişler Meclisi bileşeni tüm arkadaşlarımız gibi Engin öğretmen de bu ülkenin alnı ak, başı dik onurlu emekçilerindendir. Göreceksiniz ki direne direne kazanacağız. Ve nasıl ki KHK'larınızı OHAL'inizi paçavraya çevirdiysek OHAL Komisyonu’nuzu da paçavraya çevireceğiz. Komisyon’un kararıyla taleplerimizin ne kadar yerinde ve haklı olduğunu bir kez daha gördük’’