İstanbul’da faaliyet gösteren KFC şubelerinden birinde çalışan işçiler, ağır çalışma şartları altında işlerinin başında. Çalışma şartlarının özellikle yönetimin değişmesiyle beraber başladığını belirten işçiler, gasp edilen hakları için şube içerisinde örgütlenmeye başladıklarını anlattı. Ulaştığımız KFC çalışanı, fazla mesaiye bırakıldıklarını ve mesai ücretlerini alamadıklarını aktardı.

Birgün'ün haberine göre sube içerisinde ağır işlerde çalıştırıldıklarını vurgulayan emekçi, “Depo görevlisi olmadığı için ağır işleri bize yaptırıyorlar. Bu nedenle meslek hastalığına yakalanan arkadaşlarımız oldu” dedi.

GASP EDİLEN HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDECKLER
Yaşadıkları rahatsızlık nedeniyle hastaneye giderek rapor alan işçilere ise ceza verildiğini söyleyen işçi “Rapor alan çalışanlara gece mesaileri yazılıyor” ifadelerini kullandı. Gasp edilen hakları için mücadele edeceklerini belirten işçi, talepleri yerine getirilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

'PATRONLAR DOYMAK BİLMİYOR'
Yönetimin değiştiği günden sonra işçilere karşı mobbing uygulandığını aktaran işçi, işe girerken imzaladıkları iş sözleşmesinde yol ücretlerinin ödeneceği ibaresine rağmen yönetimin değişmesiyle beraber yol ücretlerinin kesildiğini de aktardı. “Biz hakkımızı alamazken, yeni şubeler açıyorlar, patronlar doymak bilmiyor ve biz işçiler eziliyoruz” diye konuşan işçi, “Biz yol paramızın yeniden ödenmesini, maaşımızın artırılmasını, işe alımın yeniden başlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

'MESAİ ÜCRETİMİZİ ÖDEMİYORLAR'
Şube içerisinde örgütlenmeye başladıklarını belirten işçi, “6 kişinin ancak yapabileceği bir işi 2 işçiye yaptırıyorlar. 3 aydır depo görevlisi yok bu nedenle ağır işleri yapmak bize düşüyor, bu nedenle rahatsızlanan arkadaşlarımız oldu” diye konuştu. Yıllık izinlerini istediklerinde ise izin vermemek için eleman eksikliğini karşılarına neden olarak sunduklarını söyleyen işçi son olarak şunları dile getirdi: “Eleman eksikliği nedeniyle izin yapamıyoruz ve mesaiye kalıyoruz. 20 saat mesaiye yaptıysak bunu 10 saat olarak giriyorlar ama ücretini bile bize ödemiyorlar. Artık ailelerimizle görüşemez olduk.”