İktidarın döviz kurunu sabit tutmak ve TL'deki değer kaybını önlemek amacıyla uygulamaya koyduğu dövize endeksli mevduat sisteminin Hazine'ye 100 milyar TL daha yük bindirdiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve eski bankacı Kerim Rota, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sözlerine atıfta bulunarak iktidara istifa çağrısında bulundu.

Dolar/TL kuru 20 Aralık'ta yapılan müdahalenin ardından ilk kez 16,15 lirayı aştı, euro 17,27 seviyesine yükseldi. Döviz kurunun yükselmeye başlamasıyla dövize endeksli mevduatın Hazine'ye maliyeti de her geçen gün katlanıyor. 13 Mayıs itibarıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) verilerine göre dövize endeksli mevduat hesaplarında biriken tutar 848,9 milyar TL'ye ulaştı.

Aynı zamanda eski Hazineci de olan Kerim Rota, twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, "Kur korumalı mevduat Hazine'ye ek yük oluşturmuyor" sözlerine göndermede bulunarak "Şimdiden 100 milyar TL artı yük çıktı. Eğlenmeyi bırakıp toptan istifa zamanı gelmedi mi?" dedi.