Ermenekli madencilerin çözüm için verdiği süre bugün doldu. İzmir Güneyyurt meydanında bekleyen madenciler, verilen sözlerin tutulmamasını gerekçe göstererek Ankara'ya yürümek üzere harekete geçti.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan jandarma yürüyüşün önünü kesince, madenciler yola oturarak "madenci meydanda, hırsızlar nerede" sloganıyla durumu protesto etti.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, "Jandarma ablukası kalkana kadar bekleyeceğiz. Bizi oyalamasınlar, jandarma yolu açsın" diye konuştu.

Çözüm süreci oluşmayınca yürüyüşe geçmek istediklerini dile getiren Tahir Çetin "Daha önce olduğu gibi jandarma yürüyüşü engelledi" dedi.

Duvar’da yar alan habere göre, Güneyyurt içerisinde jandarma tarafından durdurulduklarını söyleyen Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barikatların önünde oturma eylemine geçtik, bekliyoruz. Ablukaya alındık. Biz zaten söylüyoruz. Ya bizi gözaltına alın ya çözüm sürecini gerçekleştirin ya da Ankara yolunu bize açın! Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada bekleyişimiz de devam edecek. Bugün AK Parti Karaman Milletvekili Selman Bey ile görüştük. O da bize 'ben böyle bir işveren görmedim' diyerek tepki gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanına ve Enerji Bakanı'na sesleniyoruz. Bu işe bir an önce çözüm üretilmeli."

İl hıfzıssıhha kurallarına aykırı hareket edildiği ve karayolunun kapatıldığı gerekçesiyle yürüyüşün durdurulduğunu söyleyen jandarma komutanına madenciler, "kanuna göre bizimde paralarımızın yatması gerekiyor ama hâlâ gelen giden bir şey yok" dedi. Jandarmanın bağırması üzerine ise madenciler "Biz sinirliyiz. Biz açız, o yüzden bağırıyoruz. Sen bağıramazsın. Biz asker değiliz bize sesinizi yükseltemezsiniz" şeklinde karşılık verdiler. Ermenekli yurttaşların da destek verdiği madenciler, "Kararlıyız korkmuyoruz, yürüyeceğiz çünkü; halkız ve haklıyız. Patronların korunduğu ve kollandığı düzene itirazımız var" ifadelerini kullandı.