Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Bakan Kurum, İstanbul Havalimanı’nın Katar’a satılacağı yönündeki iddialara yönelik “Türkiye’nin her yerini Katarlılara, Arap kardeşlerimize satıyoruz. Ama dönüp baktığınızda da bunların hiçbirinin gerçek olmadığı ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ ARAP KARDEŞLERİMİZE SATIYORUZ
Bakan Kurum, “İstanbul Havalimanı’nı Katar’a satacaklar. O yüzden Atatürk Havalimanı’nı kapatıyorlar” iddiasına yönelik şunları söyledi:

Onlara bakarsanız biz Türkiye’nin her yerini Katarlılara, Arap kardeşlerimize satıyoruz. Ama dönüp baktığınızda da bunların hiçbirinin gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Kanal İstanbul’da da bütün alanı Katarlılar aldı dediler. Katarlıların aldığı 157 bin metrekare bir alan. 330.000.000 metrekare rezerv alandan tüm yabancıların aldığı mülklerin oranı yüzde sıfır nokta sıfır, sıfır 35. Katarlıların ise 0.00045. Yani yok denecek kadar az. Hep bir algı peşinde oldukları için, hep algı üzerinden hareket ettikleri için vatandaşlarımızı yanlış bilgilerle aldatmaya çalışıyorlar