Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 1 Mart 2022 tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanı gereğince uygulama sınavı yapılıyor..Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre, adliyenin atrium alanında sabah saat 08.00 saatlerinden itibaren sınav yoğunluğu yaşandı.

Klavye sınavına girmek için adliyeye gelen adaylar, kuyruk oluşturdu. Bazı adaylar sınav sırasını banklarda beklerken, bazıları da yerlere veya merdivenlere oturarak bekledi.

Bazı adayların yanlarında klavye getirerek pratik yapması dikkat çekti. Adaylar, gruplar halinde sınav odasına alınarak, 3 dakika içinde 90 doğru kelime yazmaları isteniyor. Adaylar bu aşamayı geçerse sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

SADECE 384 KİŞİ ALINACAK

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımı ilamı gereğince, İstanbul Adliyesi için 308 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 7 olmak üzere toplam 315 sözleşmeli zabıt katibi alınacak.

İstanbul Adliyesi için 64 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 5 kişi olmak üzere toplam 69 sözleşmeli icra katibi alınacak. Sözleşmeli icra ve zabıt katibinin alınacağı sınava 3 bin 233 kişinin başvurduğu öğrenildi.