Havaların soğumasıyla birlikte ısınmak için doğalgaz kullanımında artış yaşandı. Doğalgaz faturaları ise el yakıyor. Gelen yüksek faturalarla mücadele eden yurttaşlar aralık ve ocak aylarına ait faturaların yüksek gelmesiyle birlikte mali açıdan zora girdi.

Yüksek doğalgaz faturalarına isyan eden yurttaşlar faturalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak ısınmanın lüks olduğunu vurguladı.

Çalışana ve emekliye yüzde 5 zam verildiğini hatırlatan yurttaşlar, doğalgaza en az yüzde 30 zam yapıldığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise faturaların 2 katına çıkmasına rağmen ısınamadıklarını vurguladı.

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, sosyal medyada doğalgaz faturalarını paylaşan vatandaşlar, KDV tutarlarının da yüksek olduğuna dikkat çektiler. 800 TL fatura gelen bir vatandaş, 130 TL'lik KDV ödediğini belirterek “Donarak ölelim biz” ifadelerini kullandı.

SON 2 YILDA FİYAT ARTIŞI YÜZDE 65'İ GEÇTİ
Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019'da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1'e çıkmıştı. 2018'de de yapılan yaklaşık yüzde 30'luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65'i geçti.

'YURTTAŞLAR, AİLECE TEK ODADA YAŞAMAYA BAŞLADI'
Tüm dünyada doğalgaz fiyatlarının azaldığını, Türkiye'de ise arttığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Enerji Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın enerji politikalarının vatandaşa değil, yandaşa çalıştığını, kamunun israfının vatandaşın omzuna yüklendiğini belirtti. Yüksek faturalar nedeniyle sobaya dönüldüğünü anlatan Akın, kendi seçim bölgesi Balıkesir'de vatandaşların doğalgazı kapatarak evde ailece tek odada yaşamaya başladığını dile getirdi.