Bayburt Adliye Sarayı'na iki temizlik işçisi alınacağı ilanına 1003 kişi başvurdu. Başvuru yapanların 231’inin üniversite ve yüksek okul mezunu olması dikkat çekti.

Adalet Bakanlığı, taşra teşkilatında görev yapmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere İŞKUR aracılığıyla sürekli işçi olarak bin 287 temizlik görevlisi almak için ilan verdi.

231 KİŞİ ÜNİVERSİTE VE YÜKSEK OKUL MEZUNU 
İlanda Bayburt Adliye Sarayı’na da iki temizlik işçisi alınacağı belirtildi, ilana 1003 kişi başvurdu. Başvuru yapanların 231’inin üniversite ve yüksek okul mezunu olması dikkat çekti. Sözcü’nün haberine göre, en az ilköğretim okulu mezunu kişilerin başvuru yapabileceği ve asgari ücret ödeneceği de belirtildi.

ÖNCE KURA SONRA MÜLAKAT
Ayrıca ilanda yer alan bilgilere göre, İŞKUR tarafından gönderilen listelerde yer alan adaylar arasından, 17 Mart’ta Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacağı, adayların kura çekimine Coronavirus salgını nedeniyle katılamayacağını ancak internetten canlı olarak izleyebilecekleri belirtildi.

Kura ile başvuru sahipleri arasından açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı sayıda yedek aday belirleneceğini açıklanırken, kurada isimleri çıkan kişilerin adalet komisyonlarınca yapılacak inceleme neticesinde sözlü sınava katılacakları açıklandı.