Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçilerin bir yıllık maaşları ödenmedi. İki yıl boyunca da "vereceğiz" denilerek işçiler oyalandı.

İnşaat-Sen geçtiğimiz günlerde direnişe ilişkin yaptığı açıklamada “Kayı İnşaat yönetimini uyarıyoruz: Kimse işçileri bir başına, yalnız, susarak bekleyecek sanmasın. Bu ülke sizin gibi hak yiyen patron çok gördü. Ama emin olun o şantiyeleri elleriyle kuranlar sizden çok daha kalabalık. Grevle, direnişle 2 yıldır işçiler hakkını almaya çalışıyor. Sabır tükendi. Kayı İnşaat Yönetimi’nden işçilerin alınterini gasp etmeyi bırakıp derhal ödeme yapmasını bekliyoruz. Bir kez daha oyalamaya kalkmayın. En kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda somut eylem planımızı uygulamaya koyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz." demişti.

250'ye yakın işçi 2 yıldır Kayı İnşaat'tan parasını alamıyor. Adana'dan, Elazığ'dan, Diyarbakır'dan, Kayseri'den, Hatay'dan ve daha birçok şehirden işçiler yarın İstanbul'da eyleme çıkıyor.

Salı günü saat 12.00’da inşaat emekçileri Kayı İnşaat’ın İstanbul Levent’te bulunan genel merkezi önünde gasp edilen hakları için eylem gerçekleştirecekler.

KAYI İNŞAAT'IN SUÇ DEFTERİ KABARIK
Cezayir’de onlarca projede taşeron olarak iş alan Kayı İnşaat, neredeyse her şantiyesinde işçilerin maaş ödenmemesi şikayetleri üzerine greve çıkmaları ile tanınıyor. Sadece Cezayir değil şirketin Etiyopya, Irak, Azerbaycan, Rusya, Türkmenistan ve Bulgaristan gibi ülkelerdeki şantiyelerinde de hakları için işçiler iş bırakırken, şirket AKP'nin girdiği her ülkede yeni işler almaya da devam ediyor.

Kayı İnşaat, 2012 senesinde Esenyurt’taki Marmara Park Alışveriş Merkezi’nin şantiyesinde işçi yatakhanelerinde çıkan yangın sonucu 11 işçinin yanarak can verdiği iş cinayeti ile gündeme gelmişti.