Toplumsal Emek

Kocaeli Çayırova'da faaliyet gösteren Baldur Süspansiyon fabrikasının işçileri bugün itibariyle hakları için greve çıkmaya hazırlanırken, patronun grev kırıcılığına girişmesi sonucu işçilerden dördü ve bir sendika yöneticisi gözaltına alındı.

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan üç işçi işten atılmıştı. Bir yandan işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde direnişlerine devam ederken Birleşik Metal-İş grev ilanın fabrikaya astı ve yapılan oylama sonucu grev kararı aldı.

GECE SAATLERİNDE EKİP GETİRDİLER
İşçiler bugün itibariyle greve çıkmaya hazırlanırken fabrika patronu sabaha karşı saat 04:00 sularında dışarıdan getirdiği 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup çalıştırmak suretiyle grevi kırmaya yeltendi. Haklarını kullanan Baldur işçilerinin grev kırıcılığa direnmesinin üzerine ise fabrika önüne polis ve çevik kuvvet yığılarak işçilere gözdağı verilmeye çalışıldı. Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç adlı işçiler ile Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın gözaltına alındı.

İŞÇİLER ARTIK DAHA DA KARARLI
Birleşik Metal İş Gebze 2 Nolu Şube Sekreteri Engin Kulu, patronun grev kırıcılığı yapmak istemesine karşı haklarını kullandıklarını belirterek "Herkesi bize destek vermeleri için direniş alanımıza bekliyoruz" dedi.

Yaşananlar işçilerin grev kararlılığını artırırken gelen desteklerle fabrika önündeki grev daha büyük bir coşkuyla başlamış oldu. İşçilere grev önlüklerini DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu giydirdi.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, fabrikanın önünde yaptığı açıklamada "İşverenlerin hukuk dışı uygulamalarını aylardır anlatıyoruz, ne duyan var, ne ilgilenen var. Ne de gelip soran var" dedi.